18:55 EDT Thứ tư, 08/04/2020

Menu

Trang nhất » Tin Tức » ĐỀ CƯƠNG ÔN TẬP trong thời gian tạm nghỉ dịch » Ngoại ngữ

anh văn 9

Thứ sáu - 06/03/2020 23:32
anh văn 9

anh văn 9

Các em hãy ôn tập cho tốt nhé
ĐỀ CƯƠNG ÔNTHI  KHỐI 9 HỌC KỲ I



CÂU 1 :Choose the best answer :
1/ I was impressed …………… the beauty of the city. (on , by, to ,in)
2/ I may go to Vung Tau next summer. It depends ….My parents .(to , for , in, on)
3/ Malaysia is divided ………….two parts. (with, in, into, by)
4/ We lived apart five years ago but we still ….…(keep pace with, keep in touch, get out of, take up on)
5/ He fails the test because he didn’t follow the teacher’s …… (prayers, sentences, lessons, instructions)
6/ Us dollars are considered common …… in international transactions. (currency, money , value, support)
7/ Is math a …….. subject at school ? (impressed, interested, compulsory, dangerous)
8/ Lan and Maryam have ……for two years . (comprised, separated, consisted , corresponded)
9/ He wishes he …..….swim well. (can, may, could, will)
10/ He used …….  twenty cigarrettes a day. (smoke, to smoke, smoking, smoked)
 Answers
1/ by, 2/ on, 3/ into, 4/ keep in touch, 5/ instructions, 6/ currency, 7/ compulsory, 8/ corresponded, 9/ could, 10/ to smoke
 
CÂU 2 : Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others :
1/ a/ primary            b/ divide                    c/ comprise                d/ religion
2/ a/ school                b/ children                 c/ Chinese                  d/ church
3/ a/impressed          b/ disappointed         c/ wished                   d/ stopped
4/ a/beach                  b/ peaceful                c/ recreation             d/ meet
5/ a/ currency            b/ difficult                 c/ much                      d/ summer
6/ a/ tunic                  b/ slit                          c/ design                    d/ ethnic
7/ a/ consist               b/ convenient            d/ today                      d/ modern
8/a/ clothes                b/ cloth                       d/ ethnic                     d/ think
9/ a/ practical            b/ tradition                c/ fashion                   d/ pattern
10/a/ stopped            b/ designed                c/ embroidered         d/ used
Answers:
1/ d, 2/ a, 3/ b, 4/ c, 5/ a, 6/ c, 7/ d, 8/ a, 9/ b, 10/ a
 
CÂU 3 : Complete the passage and answer the questions :
            Lan‘s Malaysian…(1)…….., Razali Maryam , was staying with Lan last week. Maryam is from Kuala Lumpur. Maryam and Lan have been pen pal for over two years and they(2)……….at least once every two weeks , but this was the first meeting . On Maryam ‘s first day in HaNoi, Lan (3)…………her to Hoan Kiem lake. Like Kuala Lumpur, Ha Noi is a busy(4)…………….city . Maryam was really(5)………….by the beauty of the city and the friendliness of its people .
           friend   ,  Correspond, impressed,  pen pal, took, mordern,
Answers:       1/pen pal, 2/ correspond, 3/ took, 4/ modern, 5/ impressed
Questions :
1/ When did Maryam come to Viet Nam ?..........................................................
2/ How long have they been pen pal ?..................................................................
3/ Where is Maryam from ?...................................................................................
4/ How often do they correspond ?..........................................................................
5/ Was Maryam impressed by the beauty of the city ?................................................
Answers:
            1/ She came to VN last week.
            2/ They ‘ve been pen pal for over two years.
            3/ She is from Kuala Lumpur Malaysia.
            4/ They correspond at least once every two weeks
            5/ Yes, she was.
 
CÂU 4 : Write a passage from these cues :
1/ I/ arrive / Ha Noi / 5 o’clock yesterday morning
……………………………………………………………………………………..
2/ I / staying / nice hotel .
……………………………………………………………………………………….
3/ I/ already see/ Uncle Ho ‘s Mausoleum / some interesting places here .
……………………………………………………………………………………..
4/ Tomorrow/ going on a trip / Ha Long Bay .
…………………………………………………………………………………….
5/ I/ be/  home / Sunday , november 10 th
…………………………………………………………………………………….
ANSWERS:
            1/ I arrived in HN at 5 o’clock yesterday morning.
            2/ I am staying in a nice hotel.
            3/ I ‘ve already seen Uncle Ho’s Mausoleum and some interesting places here.
            4/ Tomorrow I am going on a trip to Ha Long Bay.
            5/ I’ll be home on Sunday November 10th.
 
CÂU 5 : Use the right verb form .
1/ He made a deep ……………...on us. (impess)
2/ They enjoy the ………………….atmosphere in his home town. (peace )
3/ Ha Noi is …………………from Kuala Lumpur. (difference )
4/ People in the countryside are very …………………..(friend )
5/ She is a ………...person. She goes to church every day. (religion )
6/ The books are very ………….. . I am very …………….in them. (interest)
7/Vietnamese women usually wear Aodai, …....on important celebrations.(especial)
8/ Many designers took ………from Vietnam ‘s ethnic minorities. (inspire)
9/ He can play any musical instruments. He is a ………….(music )
10/ He ………………….her to the party last night . (invitation )
Answers:
            1/ impression, 2/ peaceful, 3/ different, 4/ friendly, 5/ religious, 6/ interesting
7/ especially, 8/ inspiration, 9/ musician, 10/ invited.
 
 
CÂU 6 : Choose the right answer :
1/ Vietnamese women prefer modern clothes ……..Ao dai. (for, in, to, with )
2/ We have lived in this town ……….1989. ( for , since , ago , in )
3/ He is very proud …….his success at school. (on, to, from, of )
4/ Flowers should ….in warm places. (be kept, kept, be keeping, keep )
5/ Wearing casual clothes makes students ……...self confident.(feel, to feel, feeling , felt )
6/ I wish I ….a car. (have, will have, had, were )
7/ We can’t go into  this road because it ……(is repairing, is repairs, is being repaired, is repaired )
8/ I …..jeans when I was a child. (don’t wear, weren’t  wear, didn’t use to wear, haven’t worn)
9/ Water can’t …….here. (find, be found, is found, found)
10/ He ……..to her party last night. (invited, was invited, didn’t invite, invites)
Answers:
1/ to, 2/ since, 3/ of, 4/ be kept, 5/ feel, 6/ had, 7/ is being repaired, 8/ didn’t use to wear, 9/ be found, 10/ was invited.
 
CÂU 7 :  Complete these sentences
1/ ………………workers liked to wear ……………………..because the material made from cotton was very strong and could hardly wear out .
2/ ……………………..a lot of university and college …………..wore jeans
3/ ………………..jeans became ……….so many people began wearing  jeans .
4/ …………………..Jeans became high ………clothing
5/ ………………..the ……….jeans stopped going up .
Answers:
1/ In textbook grade 9, page 17
 
CÂU 8 : Complete the passage :
            My ………is that high school students should wear casual clothes
…………………, wearing casual clothes makes students feel comfortable .
…………………, wearing casual clothes gives students freedom of choice . They have right to choose sizes , colors …
…………………wearing casual clothes makes school more colorful and lively .
……….............., Students at high school should wear casual clothes .
Answers:
                        In textbook grade 9, page 18
CÂU 9/ Choose the best answer :
1/ a/ He is a famous stamp ……….(collect, collector, collection, collective )
2/ It is an ……..trip. (excite, excited, exciting,  excites )
3/ We will go …….a picnic tomorrow . (to, in, at, on )
4/ My village is about 120 Kilometers ……the North of Ho Chi Minh city. (in, at, to, on )
5/ She sings very ……..(beauty, beautiful, beautifully, beautify )
6/ He used …….part time when he was a student. (work, to work, working, worked )
7/ There is a meeting ……….….9 am and 10 am . (on, between, till, at )
8/ I wish they ………….. here tomorrow. ( are, were, will be, would be )
9/ This test must be done …………….. (careful, careless, carefully, care )
10/ It rained heavily …….I couldn’t go to the movies. (and, but, so, because )
Answers:
            1/ collector, 2/ exciting, 3/ on, 4/ to, 5/ beautifully, 6/ to work, 7/ between, 8/ would be, 9/ carefully, 10/ so
 
 
CÂU 10 : Read and answer the questions :
            On Sunday, Ba invited Liz to join his family on a day trip to his home village about 60 kilometers to the north of Ha Noi. The village lies near the foot of a mountain and by a river. Many people go there on weekends to have a rest after a hard working week. The journey to the village is very interesting. People have the chance to travel between the green paddy fields and cross a small bamboo forest before reach a big old banyan tree at the entrance to the village …
1/ Where is Ba ‘s village ?.....................................................................................
2/ Where is the banyan tree ?..................................................................................
3/ What can people see along the road ?....................................................................
4/ When did Ba and Liz go to his home village ?.....................................................
5/ How far is it from  HaNoi to Ba’s village ?........................................................
ANSWERS:
1/ It’s to the North of HN.
2/ It is at the entrance to the village.
3/ They can see green paddy fields and a small bamboo forest.
4/ They went on Sunday.
5/It’s about 60 kms.
 
 
CÂU 11 : Use the right prepositions.
1/ Why don’t we go out It depends ………………..the weather.
2/ We are proud …………….…..him.
3/ The park was named ……….a young hero.
4/ In the 18 century jean cloth was made …………..……cotton.
5/ Children ‘s shoes usually wear ……………..…..easily.
6/ The price of oil has gone ……………….…..30 %
7/ They are interested ………….…reading boks.
8/ The course started …………………..3 rd November.
9/ We are looking forward …………………..……hearing from you .
10/ We can live ………………………….a dormitory ………….…campus.
 Answers:
 1/ on, 2/ of, 3/after, 4/ from, 5/ out, 6/ up, 7/ in, 8/ on, 9/ to, 10/ in/ on.
 
 
CÂU 12 :Choose the best answer :
1/ ……………..we miss the train, we can get the next one.(when , while, if . unless)
2/ Please phone this number for more ……..(inform, information, informative,informatively)
3/ I want to …….for selling the house. (advertise, advertisement, advertiser, advertising)
4/ She said to me that she …..that car the following day. (sells, sold, will sell, would sell)
5/ The teacher asked her why she…. the test. (didn’t do, hasn’t do, doesn’t do, won’t do)
6/ If you …………him , tell him to write to me. (see, saw, will see, would see )
7/ If he has free time, He …………swimming. (goes, went, will go, would go)
8/ We have many well …...teachers here. (quality, qualify, qualified, qualification)
9/ I can complete a……… English test if you want. (speak, spoke, spoken, speaking)
10/ She told me she ….…go to Hanoi the following day. (will have to, would have to, has to, had to)
Answers:
1/ if, 2/ information, 3/ advertise, 4/ would sell, 5/ didn’t do, 6/ see, 7/ will go, 8/ qualified, 9/ spoken, 10/ would have to.
 
Câu 13: Write a passge from the cues :
1/ I/ see/ school ‘s advertisement/ Toui Tre newspaper/yesterday
………………………………………………………………………………….
2/ I/ interested/ learn/ English
………………………………………………………………………………….
3/ I/ want / improve/ reading/ writing /
……………………………………………………………………………………
4/ could/ information/details/  courses/ fees/ ?
…………………………………………………………………………………….
5/ I/ complete/ spoken English test/ necessary .
……………………………………………………………………………………
Answer:
Dear Sir;
I saw your school’s ad on Tuoi Tre newspaper.
 I’m interested in learning English. I want to improve my reading and writing skills. Could you please send me details of courses and fees? I can complete a spoken EL test if necessary.
I look forward to hearing from you.
Your faithfully,
 
Name
CÂU 14: rewrite the sentences :
1/ “Can you speak Vietnamese ?” Nga asked :
Nga asked …………………………………………………………………..
2/ “ where do you live ?” He said to me .
He asked…………………………………………………………………..
3/ I have to go school on Sunday .
I wish ……………………………………………………………………….
4/ People speak English all over the world .
English …………………………………………………………………………..
5/ Why don’t we go to Ha Long Bay ?
I suggest…………………………………………………………………………
Answer:
1/ Nga asked If/ whether I could speak Vietnamese.
2/ He asked me where I lived.
3/ I wish I didn’t have to go to school on Sunday.
4/ English is spoken all over the world.
5/ I suggest going to HL Bay.
 
 
Câu 15 : Use the correct form of the verb
1/ The show brought ……………to millions of viewers . ( enjoy )
2/ Most of the ………………..have lived here all their lives . ( village )
3/ He made a ………………………..of coins and stamps . ( collect )
4/ Students will take an ……………………at the end of the year. ( examine)
5/ We ………………...gather our things and ran to the bus stop. ( hurry )
Answers:
1/enjoyment, 2/ villagers, 3/ collection, 4/ examination, 5/ hurriedly.

Tổng số điểm của bài viết là: 0 trong 0 đánh giá
Click để đánh giá bài viết
Từ khóa: ôn tập

Những tin cũ hơn

 

Giới thiệu

Giới thiệu về trường THCS Xuân Hòa

                               TRƯỜNG THCS XUÂN HÒA       Địa chỉ : ấp 3 Xã Xuân Hòa – Huyện Xuân Lộc – Tỉnh ĐỒng Nai                        ...

Đăng nhập thành viên

ĐỀ CƯƠNG ÔN TẬP

-- Toán
-- Vật Lý
-- Hóa học
-- Sinh Học
-- Tin học
-- Văn
-- Lịch sử
-- Địa lý
-- Ngoại ngữ
-- GDCD
-- Công nghệ
-- Thể dục
-- Âm nhạc
-- Mỹ thuật

.

Môn học yêu thích?

Toán

Vật lý

Sinh học

Tin học

Văn

Lịch sử

Địa lý

Ngoại ngữ

GDCD

Công nghệ

Thể dục

Âm nhạc

Mỹ thuật